Billendoekjes
Billendoekjes

Wat zit er in billendoekjes voor baby’s?

Op het eerste gezicht zijn alle billendoekjes hetzelfde. Ze worden ook wel babydoekjes genoemd, omdat je er naast de billetjes van je baby ook bijvoorbeeld het gezichtje van je baby en rondom de mond mee kunt schoonmaken. Maar niet alle billendoekjes zijn hetzelfde, los van het doekje zelf, en water, kunnen er soms wel vele tientallen andere ingrediënten in een billendoekje zitten.

Parfum

Het eerste dat vaak opvalt als je een billendoekje uit de verpakking haalt is de geur. Ze ruiken doorgaans erg fris en Zwitsal heeft bijvoorbeeld een erg bekende geur. Het nadeel van een geur in de billendoekjes is de kans op irritatie en allergie. Sommige baby’s krijgen hier een geïrriteerde huid en jeuk van. Als je baby allergisch is voor parfum, dan kan je beter voor de “Sensitive” (gevoelig) variant van de doekjes kiezen. Deze babydoekjes zijn speciaal geschikt voor kinderen die last hebben van de parfum.

Conserveringsmiddelen

Er zijn biologische billendoekjes verkrijgbaar, die bijvoorbeeld citroen als ingrediënt hebben en op een natuurlijke manier fris ruiken. Het nadeel hiervan is vaak de beperkte houdbaarheid na het openen van de verpakking. Aan de andere kant is een gemiddelde verpakking doorgaans binnen 4 weken echt wel leeg, dus kan het een goede optie zijn om voor biologische billendoekjes zonder conserveermiddelen te kiezen. Los van conserveringsmiddelen bevatten biologische doekjes doorgaans ook weinig tot geen andere overbodige ingrediënten.

Welke doekjes kan ik het beste kiezen?

De billendoekjes van Neutral en Huggies bevatten maar 6 en 7 ingrediënten. Daarnaast bevatten ze geen parfum en geen Phenoxyethanol, een mogelijk gevaarlijke stof.

Welke doekjes je het beste kan kiezen is lastig te zeggen. Er zijn verschillende redenen die meespelen, zoals de prijs, de hoeveelheid, wel of geen parfum, etc. Probeer een aantal verschillende opties en bekijk op welke doekjes je baby het beste reageert. Kijk daarnaast goed naar de lijst met ingrediënten, hoe minder, hoe beter. Hou er echter wel rekening mee dat als er geen conserveermiddelen worden gebruikt, dat de babydoekjes beperkt houdbaar zijn.

Heb je zelf goede of slechte ervaringen met bepaalde doekjes? Of tips? Laat hieronder dan een reactie achter.

 

 

Check Also

Welke merken luiers zijn er te koop

Er zijn veel verschillende merken luiers. Sommige merken luiers staan erom bekend duur te zijn, …

Flesvoeding

Nutrilon flesvoeding kopen

Nutrilon flesvoeding is het bekendste merk flesvoeding. Je kunt deze flesvoeding goedkoop via internet bestellen …